söndag 30 november 2008

Söndag...lägesrapport!

Det började bra med att A, eller Ernst som han vill bli kallad idag, dök upp i snickarbrallor på förmiddagen för att göra en insats. Plötsligt satt två skåp uppe på väggen. Jag tyckte det ena såg ut som ett 80-skåp och det var det, men det satt på fel ställe! Ernst & Ernst hade sågat ur bakstycket för fläktröret så jag fick sätta mig i bilen och åka till IKEA föra att köpa ett nytt!
Otroligt, att man inte kan ta rast utan att såna här saker händer ; ) Resten av dagen har jag övervakat byggandet samtidigt som jag har skumtvättat alla mattor, hängt tvätt och plockat i röran. Inga fler missöden hittills...

lördag 29 november 2008

Fredag kväll...

Bänkskivor och ugnar kom på utlovad tid under fredagen. Jag och 4-åringen skruvade ihop två skåpstommar och mannen och jag bar upp tre enormt tunga spånskivor för tre trappor.
Vi lyckades få skivorna på plats efter mycket om och men. Sedan startade en konstruktionsdiskussion gällande reglarnas placering. Jag ringde köksjouren A och han löste problemet direkt! Lättad nattade jag 4-åringen och somnade själv. Vaknade utsövd i morse och pillade ur linserna som torkat fast i ögonen. Nu är det dags för nya tag!

torsdag 27 november 2008

Golvet på plats!

Nu ligger golvet på plats! Härligt! Pärlsponten är färdigmålad. Golvister var kvällens diskussionsämne. Var en sväng på Coop forum på lunchen idag och kollade deras kyl- och fryserbjudande. Det lutar åt Elektrolux, dock inte från Coop...härliga vipphandtag!


onsdag 26 november 2008

Golvet är på G!

Idag har jag varit på jobbet mellan 7.00 och 19.30. Jag kunde inte hålla mig utan ringde hem till svärmor, som var barnvakt, för att höra hur golvet såg ut! När jag väl kom hem var jag sååå nyfiken!
Dom hade inte hunnit så långt men jag visar en bild ändå. De vita plattorna ser fortfarande gula ut men det beror på att linfröolja som används vid framställandet av linoleum har oxiderat på ytan och gulfärgat plattan. Den gula tonen skall försvinna efter ca 24 timmar i dagsljus (det lär ju ta flera dagar eftersom det är mörkt jämnt). Det känns bra med ett golv i naturmaterial som dessutom är ekologiskt framställt! Att det dessutom är snyggt gör ju inget ;)
Återkommer imorgon med slutresultatet!

tisdag 25 november 2008

Nu är det tomt!

Oj, vad tomt det blev. Skönt att allt gammalt är borta. Nu börjar det roliga, att bygga upp det nya köket. I morgon kommer golvläggaren och sätter igång.
Pärlsponten skall målas en gång till också men det får bli på torsdag kväll. Vi arbetar båda kväll imorgon, då står det ju stilla...

söndag 23 november 2008

Köket nästan ute nu...

Nu är köket nästan helt borta, vi avvaktar med diskbänken till tisdag. Vi har klätt in en ventilationstrumma med pärlspont. Idag var vi till IKEA och handlade skåpstommar.
Nu längtar vi efter vårt nya kök!

lördag 22 november 2008

Tapetseringen klar!!!

Vi har tapetserat hela veckan. Det blir inte så långa stunder varje kväll eftersom vi försöker vänta till barnen gått och lagt sig. I natt blev vi alla fall klara. Vi drack Campari under tiden så lite snett blev det nog ; )
Mannen har handlat pärlspontskivor för att klä in ventilationskanalen och bardisken med.
En granne ringde på köksdörren och ville låna en nyckel:
- Vad är det som händer här? blev hennes kommentar när hon såg kaoset i köket. Det ser verkligen inte trevligt ut men det händer ändå något. Idag är det dags för eldragning.
Vi måste ta beslut om:
  • blandare
  • vitvaror

  • fläkt

På onsdag kommer golvfirman så allt måste var utrivet och klart tisdag kväll. 6 dagar kvar tills bänkskivorna kommer...
Just ja, jag måste berätta att jag fått TVÅ presenter av min man denna vecka. Han som aldrig brukar köpa presenter ens på födelsedagar. Högtalare att koppla till datorn på jobbet eller till MP3-spelaren och en ny toasits till badrummet.

lördag 15 november 2008

Det kan bara bli bättre!

Hämtade tapeterna och köpte lim idag. Mannen rev ut linoleummattan och flyttade kyl och frys dit de ska stå när köket är klart. Jag hade fullt upp med att skjutsa barn på olika aktiviteter. På kvällen hann jag med att måla ett litet bord som jag tagit hem från jobbet. Kände att jag måste piffa lite på mitt kontor för att trivas bättre. Vi längtar efter att kunna bjuda hem folk på middag. Vi har hållt på i tre veckor nu...bänkskivorna kommer den 28 november så tills dess vill vi ha tapeter, golv och skåp klara!

torsdag 13 november 2008

Nu är det riktig kaos i köket...

Idag satte min man kobenet i köksinredningen. Ut åkte städskåpet, skafferiet och bardisken, golvlister och bänkslivor! Han sågade med tigersågen så spånet yrde.
I morgon skall jag hämta tapeterna på Colorama och sen får vi se vad som skall göras härnäst. Golvet ska ut i helgen, säger mannen. Kanske börjar vi med tapetseringen också. Idag har vi försökt planera var alla eluttag skall sitta och belysning. Vi har tittat på en 220 W spotlightramp på K-Rauta , som vi båda tyckte var ok.

söndag 9 november 2008

Fars dag

Idag blev det färdigmålat i köket och vi var en sväng och tittade på tapeter. Det är svårt att komma överrens. Troligtvis blir det en högtvättbar vinyltapet med lite stukturränder som är nästan vit och kommer från Colorama "eco design #2" nr 5131 och en fondvägg med vit botten och stora svarta blomslingor som finns på RUSTA. Det blev en farsdagspresent som kommer väl till pass när man skall skruva upp köksskåpen...

lördag 8 november 2008

En grå eftermiddag full av kreativitet


Jag och barnen tog en cykeltur i det tråkiga, grå höstvädret. Vi cyklade först till biblioteket och lånade en kasse böcker och sedan gick vi en runda på stan och inhandlade en farsdagspresent!
På eftermiddagen blev vi pysselsugna och satte igång att skapa olika saker.
Jag gjorde tre tavlor med inspiration från väggorden på myfirstroom.com och barnen en dockteater av en pappskiva.


Jag borrade också upp en krok från Bosign som jag köpte på Designforum för en tid sedan i hallen. Den ska vi hänga nycklar på. Ställde en av tavlorna bredvid och vips kändes hallen lite roligare!

Målning

I köket har det hänt en hel del under veckan. Alla fönster, dörrar och foder är färdigmålade.
I morse var det taket som stod i tur. Det är nu målat en sväng och skall målas en sväng till innan vi tar lite lördagskvällsledigt.
Det känns som vi har kommit en bit på väg under veckan även om det fortfarande är massor kvar att göra. Den 28 november kommer bänkskivorna så tills dess skall allt annat vara klart...golv, tapeter, nya golvsocklar.
Vi lånade hem en tapetkatalog igår men det visade sig vara samma tapet som vi har i hallen som vi fastnat för igen. Lite fantasilöst att ha samma tapet i flera rum...

fredag 7 november 2008

Skänk i köket

Vi har en fin gammal skänk i vårt kök som är under renovering.
Surfade runt lite och hittade en liknande som var vitmålad.
Funderar på att måla om den i min favoritfärg: Alcros matta snickerifärg "tonad vit".
Vi hade eventuellt tänkt göra oss av med den och montera köksskåp med vitrinluckor på den väggen men bilden från styleroom.se kanske får mig på andra tankar...

onsdag 5 november 2008

Brevlåda i köket

Var in på Brukas hemsida en vända ikväll och såg den svarta brevlådan.
Skulle vilja ha en sådan i köket, när det blir klart. Bra att kasta ner all reklam och post som ligger i drivor på bardisken i ifall det ringer på dörren ; ). Jag har inte kommit på idén själv utan lånat den av S!

tisdag 4 november 2008

Golvet i köketJaha, då var det tisdag kväll. Idag hämtade mamma barnen på förskolan och fritids så att jag slapp stressa. Åkte förbi en golvfirma och tog pris på "Marmoleum click"-rutor som vi tänker lägga in i vårt kök där vi just påbörjat renoveringen. Han kommer förbi i morgon bitti för att titta och lämna ett pris. Vi vill ha svart- och vitrutigt golv där plattorna läggs "på tvären". Den "vita" plattan ser lite gul ut men tydligen skall den blekna ganska snabbt.

måndag 3 november 2008

Mitt badrum

Med inspiration från E:s blogg gjorde jag idag ett lyft i badrummmet! På lunchen åkte jag till Dollarstore och köpte en snygg kruka och fixade två tags som jag laminerade. På vägen hem stannade jag på IKEA och inhandlade en blomma för en femma, två glasburkar till tvättmedel och nya handukar, badlakan och en matta, allt i vitt så klart! Visst blev det fint!

Victoria, en bloggare

Jaha, då har man en egen blogg...fast egentligen har jag absolut inte tid! Kunde bara inte låta bli efter att ha varit in på E:s blogg och blivit inspirerad!

Etiketter