fredag 31 juli 2009

Sista semesterdagen...

Fortsätter att frossa i lite bilder från stugan...idag är det min sista semesterdag men vi har bestämt oss för att stanna kvar i stugan en eller två veckor till. Det blir lite längre restid till jobbet men om det är fint väder kan det ju vara värt det. Vi har ju också lite projekt att slutföra innan hösten. Idag skall jag på jakt efter saker i zink att inreda dasset med!
Ha en bra dag!
Kram Victoria

torsdag 30 juli 2009

Ett litet gult hus på landet

När man bor i lägenhet i en stad som vi gör uppskattar man miljöombyte på sommaren.
Vi har knappt en mil till vår sommarstuga och bor där hela somrarna. Här har barnen studsmatta, det kör knappt några bilar på vår väg och det är nästan inga grannar i närheten.
Vi trivs så bra men ibland funderar vi på att köpa hus så idag bestämde jag mig för att fota lite i stugan nu, när det är som mest grönt och fint...ifall vi hittar ett hus och säljer stugan. Jag vill nämligen inte har både hus och stuga.Visar lite bilder på husets utsida idag...vårt paradis!
Ha en bra dag!
Kram Victoria

tisdag 28 juli 2009

Måla, måla, måla...överallt!

Idag var det så tråkigt väder så jag och Engla tog en tur till IKEA och åt lunch. När vi kom hem sken solen och vi satt en stund och njöt på trappan. Sedan kom det åter moln och då bestämde vi oss för att måla dasset invändigt. Det är lite kladdigt att måla med en 5-åring men det gick faktiskt jättebra. Efteråt fick vi gnugga armar och ben med lackanafta och duscha ordentligt för att få bort alla färgstänk. Vi blev i alla fall klara med grundmålningen!
God natt!
Kram Victoria

Arbetet med att bygga dass går vidare...

Det gick ju snabbt att få upp dasset men sedan har det tagit tid att snickra innerväggarna. Det blir liggande panel på vaggen rakt fram och stående panel på resterande väggar. Bänken blev klar igår kväll och jag tror det kan vara dags att grundmåla insidan idag. Min tanke är ju att allt skall vara vitt och sedan försöka hitta zinksaker som kan bryta av mot det vita. Jag tänker mig en kanna, en papperskorg (helst med lock), en bytta till torvströ, en ljushållare...dags att börja leta runt lite! Får väl ta en sväng till Madame Nyberg, hon har mycket zinksaker! Längtar också att få åka till Tant Elwira, det var så länge sedan jag var där! Tips mottages tacksamt.

Ernst tycks ha varit förbi med ett gäng runda stenar också, haha!
Jag och tjejerna var till ett grustag och plockade stenar medan två arga schäferhundar skällde som tokiga bakom ett staket en bit bort. Tänk om dom kommit loss...det var faktiskt obehagligt!
Det blir nog fint utanför dasset med stenarna och en lykta och kanske en kruka.
Ha en bra dag!
Kram Victoria

måndag 27 juli 2009

Fånga dagen...

Idag inledde jag min sista semestervecka. Det gäller att fånga dagen och njuta av dessa sista, lata dagar. Det sägs att det ska bli fint väder i mitten av veckan, hoppas!
Jag har klistrat upp ett väggord på glasverandan i sommarstugan för att påminna mig själv om att njuta!
Ha det bra och håll tummarna för att det blir fint väder!
Kram Victoria

onsdag 22 juli 2009

Utedasset på plats!

I eftermiddags hade vi besök av mina föräldrar som plockade blåbär och fikade hos oss i stugan. När dom cyklade hem vid 17.30-tiden gjorde vi ett ryck och reste vårt nya utedass som legat på släpvagnen i några veckor. Vårt gamla dass har varit mer eller mindre falllfärdigt sedan vi köpte stugan för 14 år sedan!
Utedasset har vi köpt av en granne till våra vänner i Kilafors och det kommer som färdiga väggar och golv som man sätter ihop själv. Det var lite trixigt med att få till en jämn grund att börja bygga på men vi hjälptes åt allihop, barnen var fantastiskt duktiga!
Vi bröt vid 21 men då var allt klart utom vindbrädorna. Idag återstår att handla råspont till väggarnas insida, hämta lite grus att fylla runtom samt bestämma hur vi ska göra med golvet - måla eller plastmatta?
Jag har ju en dröm om att alllt skall gå i vitt och zink på dasset. Med dasset följde en urinsepareringssats...som var blå! Jag lämnade tillbaka den och har nu beställt en vit från Sandviken.
Visar några bilder på arbetet med dasset.
Vet ni att detta var mitt 100:e inlägg, besöksräknarne har dessutom registrerat över 3000 besökare"Livet här och nu"! Det vore roligt om fler besökare kunde lämna kommentarer, jag tror att det skall funka utan att ha ett eget konto nu! Klicka i Namn/URL och skriv en kommentar!
Godnatt allihop!
Kram Victoria

måndag 20 juli 2009

Blommor i trädgårdenNu har jag planterat blommor i den fina Zinkbaljan som kom från loppisen i Hälsingland.
Bredvid ställde jag min fina vattenkanna från Tant Elwira.
Synd att det är så dåligt väder så man inte vill vara ute och njuta av arrangemanget bara...
Men i morgon kanske solen kommet tillbaka!
Ha en bra dag!
Kram Victoria

torsdag 16 juli 2009

Rundtur i Hälsingland

Idag har vi varit på en liten tur i hälsingland och spanat in en loppis som var helt otrolig!
Det var en lada knökfull med prylar, staplade på varandra från golv till tak, helt ofattbart mycket möbler! För ett tag sedan var min moster och morbror dit och fyndade en zinkbalja till mig men dom tyckte stället måste upplevas så idag for vi dit. En liten knoppbräda, en kruka ingefärsmynta (dom sålde plantor också) och en smidesgrind fick följa med oss hem.
Smidesgrinden skall min svägerska ha!
En upplvelse var det! Dit åker vi nog fler gånger!
Ha en bra dag!
Kram Victoria

Före...och efter!

Fördelen med dåligt väder är ju att man kan få lite annat gjort än att lata sig på stranden.
Jag har länge tänkt måla en gustaviansk soffa som vi har i stugan vit. Förra helgen när det var tråkigt väder blev äntligen tanke handling och soffan är nu klar! Hämtade några kuddar i stan och vips, en helt ny blickpunkt i rummet! Kuddarna har jag designat själv och broderat "hemma bäst" och "ljuva hem" på dem.
Ha en bra dag!
Kram Victoria

tisdag 14 juli 2009

Full av energi...

...är min äldsta dotter! Här gör hon ett sommarhopp på ängen.
Härligt!
Ha en bra dag!
Kram Victoria

måndag 13 juli 2009

Som en skir liten blomma...

...är min yngsta dotter. Här sitter hon i vår vita hänggunga under rönnen på gården och filosoferar.
Ha en bra dag!
Kram Victoria

söndag 12 juli 2009

På en sommaräng...

Känner mig lite rastlös men har fått lite gjort idag. Vädret är ju så upp och ner så man springer ju in och ut hela tiden. Så fort man börjar med något ute så kommer regnet och tvärtom. Har varit till Wennbergs handelsträdgård och köpt lite plantor på rea som jag delvis hunnit få ner i krukor och blomlådor.
Lånade mannens kamera och tog tjejerna med till en äng som ligger strax nedanför vår stuga för att fota lite sommarbilder.
Nu skiner kvällsolen på oss och jag håller tummarna för att det blir bättre väder nästa vecka!
Kram Victoria

torsdag 9 juli 2009

Regnet det bara öser ner...

Vi sitter och kurar i stugan och regnet piskar mot fönstren. Tänk att det bara för några dagar sedan var högsommarvärme. Idag myser vi framför TV:n, vi har hyrt en massa DVD-filmer när vi var in till stan i morse. Vi såg nyss "Chihuahuan i Beverly Hills". Elden sparakar hemtrevligt i kaminen. Visst är den fin, vår norska järnspis som vi köpte och satte in i stugan istället för öppen spis med Keddyinsats som fanns när vi köpte stugan!Ha en bra dag trots det ruskiga vädret!
Kram Victoria

onsdag 8 juli 2009

Kortmakeri

Jag har snöat in på att tillverka kort. Under våren har jag jobbat endast med en begränsad färgskala för att experimentera lite. Jag har färglagt stämplade motiv med Promarker-pennor och sedan dekorerat med mönstrade papper, blommor mm. Visar några exempel på hur det blev.
Kram Victoria

tisdag 7 juli 2009

Livet här och nu...på landet!

Vi har flyttat från stan ut på landet. I vårt lilla gula sommarhus trivs vi toppenbra. I år är det 14 år sedan vi köpte huset, vad fort tiden går! Vi har våra små projekt och mitt projekt är detta år bland annat vår glasveranda. Där har varit gula väggar som nu blivit vita, panelen var redan gråvit. Sedan har mannen skruvat upp fönsterbrädor och jag har sytt nya gardiner. Enkla, raka kappor i röd-vit-randigt tyg och som kontrast skira, vita spetsgardiner vid matbordets kortända. Visar några bilder på resultatet.Kram Victoria

Etiketter