fredag 30 januari 2009

Här är det fest!

I Januari fyller både jag och tjejerna år, det har blivit en tradition att bjuda in hela släkten till kalas med lite ätbart. I år fick det bli "the easiest way to go" smörgåstårta och tårtor från Ica Maxi. Har arbetat så otroligt mycket senaste tiden så att baka och laga mat kändes inte akuellt just nu. Gott var det i alla fall! Vi fick en massa presenter, jag visar en bild på en present till mig från min lillebror. Visar också en fin plantering med pärlhyacinter som jag fick av min moster, morbror och kusin.

torsdag 29 januari 2009

P...som i piff!

Nu är det det roliga kvar med köksrusten, att piffa till detaljerna. Blev sen från jobbet idag men som tur är passerar jag ett stort köpcentrum på väg hem som har öppet till 20.00.
Slank snabbt in på Smaksak igen och köpte en ljuslykta och en rödvitrandig mugg.
På IKEA tidigare hade jag köpt en vit ram som passade till "Hem ljuva hem" som jag skrev ut på skrivaren lite snabbt. I med en växt i muggen, ramen och ljuslyktan på plats så var det klart!
Visar också ett foto på spegelskänken som jag målat och som nu är helt färdig. Jag blev jättenöjd med den. Den är målad i en tonad vit, matt snickerifärg.

tisdag 27 januari 2009

Jag ser fler stjärnor!

Jag vet inte vad det är med mig, stjärnfeber? Finns det någon sådan åkomma?
Svängde in en snabbis på Smaksak idag och två grytlappar och en handduk fick följa med hem.
Röda med vita stjärnor...
Var in en sväng på Colorama och hämtade två tapetprover som kanske kan passa att tapetsera över fondväggen som vi inte blev riktigt nöjda med. Vi får se vad mannen säger när han dyker upp!

måndag 26 januari 2009

Jag ser stjärnor!

På mina stolar i köket sitter nu det röda tyget med stjärnor. Jag blev helnöjd!
Skall sy gardiner till glasverandan i stugan i samma tyg! Fräscht med rött som kontrast till vitt och svart tycker jag. Visar en bild på en stol.

söndag 25 januari 2009

Vad fort en helg går...

Vaknade natten till lördag av att 4-åringen kom in och hade ont i magen. Sen var det kört, hon kräktes hela natten och förmiddagen. Idag var hon dock helt ok igen men vi ringde återbud till ett kalas som hon skulle ha gått på. Mannen har jobbat hela dagen med köket och nu är det verkligen klart! Han fogade kaklet och det blev så fint!
Jag behövde komma ut lite så jag tog en tur till Owe Janson, trots det snömoddiga väglaget, och handlade ett rött tyg med stjärnor, som jag ska klä köksstolarna med. Jag stannade på vägen hem och köpte pärlhyacinter då jag blivit inspirerad på Ewas blogg! Hittade ett jättefint mosshjärta också. Sedan gjorde jag lite blomsterarrangemang, det är så kul, skulle kunna tänka mig att arbeta som florist, hoppas Ewa kan inspirera mig oftare! Jag visar några bilder på hur det blev!
torsdag 22 januari 2009

Ordning och reda...snart är det fredag!

Idag hade min man ett jobb i Stockholm och kunde på hemvägen stanna till på IKEA i Uppsala och köpa två stycken KNODD tunnor som vi skall ha i köket för att förvara återvinningssaker i. Dom finns inte i Gävle och jag har väntat...men nu står dom här! Jag har inte hunnit måla klart skänken än, det har varit så mycket på jobbet hela veckan så att jag har varit tvungen att jobba på kvällarna också...skönt att det snart är fredag!

tisdag 20 januari 2009

Sakta med säkert...

...närmar vi oss målsnöret! Idag kom äntligen kaklet(se bilden) och mannen har sågat till det och ställ upp det! Det blir såååå fint! Jag har börjat måla den avlutade skänken vit och det ser bra ut. Just nu är det bara jobb känns det som - så här hemma får vi skynda långsamt. Funderar på vad jag skall klä stolssitsarna med för tyg, det kanske blir det rödvitrandiga från IKEA eller rött tyg med vita stjärnor fast jag vet att det är opraktiskt eftersom jag har två tjejer som kladdar och spiller rätt ofta...

måndag 19 januari 2009

Födelsedagspresent

Idag fick jag äntligen mina Promarkerpennor som är min fördelsedagspresent! Vad jag längtat!24 st blev det och jag tror jag kommer att klara mig ett tag. Jag fick hjälp av C att välja ut vilka färger jag skulle beställa och vilka hon tyckte var användbara när man färglägger stämpelmotiven. Det blir inte så mycket scrappande nuförtiden men jag har i alla fall gjort färdigt mitt album om Oslo-resan!
Nu är jag sugen på lite kortmakeri förstås...skall bli spännande att sätta igång med det. Jag har också köpt några nya Hänglar-stämplar, begagnade, på Scrappiz! I lördags var vi i Bollnäs och då passade jag på att kika in i "Lilla Handarbetsboden" som säljer scrapsaker och shoppde lite papper, blommor mm.

lördag 10 januari 2009

Fototävling

Min käre man lyckades hitta en tävling på Forbos hemsida där man, om man lagt in ett Marmoleum click-golv kunde skicka in en bild och vinna en resa till Barcelona. Mannen har krälat omkring på golver och klättrat på bänkarna för att hitta en bra vinkel...
Visar fotot vi skickade in först och därefter några andra konstnärliga vinklar!


lördag 3 januari 2009

Köket är nästan, nästan klart!

Vi är så nöjda med vårt nya, fina kök! Det är så härligt och ljust jämfört med förut! Mer arbetsytor och trevligare belysning och så det underbara svart-vitrutiga golvet förstås.
Det som är kvar nu är att vänta på att kaklet, som vi beställt, skall komma hem. På grund av helger och att det importeras till Sverige så kommer det inte förrän 20 januari...
Vi har inte heller kommit iväg och köpt ny kyl och frys men det är ju inte så akut heller.
Det blev så fint med vitrinskåpet som lyser upp och de små spotarna under väggskåpen som lyser fint på arbetsbänken. Skönt att det nästan är klart nu! Visar några bilder.

torsdag 1 januari 2009

Nyårsdagen

Idag har vi varit på besök hos C och W. Dom har köpt en Ponny, jättesöt och snäll. Tjejerna fick rida och vi tog en promenad och hälsade på några söta shettisar. Kallt var det idag! C:s hund hade en jacka på sig, visar en bild på senaste hundmodet!

Etiketter